fiskfrikadeller

Fiskefrikadeller

Børnemad

fisk

børnemad på den sjove måde

 

Forfatter Iben Devantie

Ingredienser

børnemad : fiskerfrikadeller

  • 1 gullerod
  • 1/4 banan
  • 1 spsk ærter
  • 1 kartoffel stor
  • 1/2 avocado
  • fiskefars
  • 1 æble
  • 1 stk persille
  • pastafarve
  • tandstikker
  • urtekniv
  • skrællekniv
  • 1 spsk remoulade

Sådan gør du

børnemad : fiskefrikadeller på den sjove måde

  1. skræl kartoflen og guleroden

    en gulerod hvis den er stor ellers 2 

    kartoflen koges.

    gulleroden skærer du til fødder , næb og vinger som vist på billedet. jeg bruger en urtekniv fra tupperware som jeg synes er en favorit når jeg skal skære de kreative ting ud.

    resten af det gulerod der er tibage skærer jeg i stave og sammen med næb, fødder øjne og vinger koges let.ca. 5 min.  jeg koger det let , fordi hvis det er til små børn, da det frarådes at børn under 3 år spiser rå gulerødder ( risikoen for at de får det galt i halsen er for høj på rå gulerødder)

    når kartoflen er kogt så kommer du den på en tallerken og nu skal den så ligne en ugle med de gulerød ting du har skåret. jeg bruger tandstikker så øjnene kan sidde fast. og vigtig at barnet selvfølgelig spiser under opsyn så de ikke får fat i tandstikkerne, som man så bare tager ud når barnet er klar til at spise det og har fået en visuelle oplevelse af at se en ugle. vinger kan læne sig op ad kartoflens sider, og fødderne skubbes bare hen til kartoflen. næbet lige i midten under øjnene. der skær du lige et lille snit med urtekniven, så er næbet lige til at putte ind. med en tandstik dypper du i lidt pastafar eller frugtfarve og prikker midt i øjnene så den får pupiller. et lille stykke persille i toppen som hår. brug en tandstik og stilken er lige til at komme ned i kartoflen.

    bananerne blir skåret i 2 stykker på ca. 3 -4 cm og med en rund udstikker tager du midten ud. og fylder ærter i. enten frostne du lige har kogt op, eller friske bælgede ærter. så er banantønderne klar. 

    æblet udhuler du og kommer de kogle stave i. hjertet jeg har skåret i midten af æblet, det er skåret i frihånd også med den smarte urtekniv. 

    jeg har ikke skrevet gram på fiskefars, for det er jo bare en enkelt eller 2 man bruger. der tager du og kommer et lille sukkerøje i og skær en lille trekant af fiskefrikadellen i en ene ende så er det munden... læg et par ærter ved så det ligner luftbobler. avocadoen spiller du og skær af til finder og hale. 

    til slut en lille klat remoulade  og et lille tip her. rør en lille smule mayo i, så blir den lækker cremet ligesom fiskemandens.

    min knægt han elsker det og smiler over hele femøren når han får serveret sin mad. 

    gulerod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *