koldthævet boller

Koldhævet boller

Super nemme koldthævet boller

Koldthævet Boller

Antal 40 stk. ca
Forfatter Iben Devantie

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 1 L koldt vand
  • 1 dl olie
  • 1 spsk honning med top
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • 2 dl knuste hvedekerner kan være alle former for kerne
  • 25 g salt
  • 600 g sigtet speltmel
  • 600 g hvedemel

Sådan gør du

  1. 1. Gæren opløses i vandet

    2. tilsæt, olie, honning, finvalsede havregryn og de knuste hvedekerne.

    2. tilsæt den sigtede speltmel og derefter saltet

    3. tilsæt hvedemelet og rør godt rundt.

    4. stilles overdækket i køleskab i 10-12 timer.

    5. dejen tages ud står i 1-2 timer på køkkenbordet

    6. sættes på med ske på bageplade

    7. kan pyntes med korn, birkes, hørfrø eller hvad man nu har

    8. ovnen sættes på 265 grader varmluft

    9. når ovnen er klar sættes bollerne i ovnen

    10. efter 3 minutter, skrues ned på 200 grader og bages i ca. 20-25 min

    bollerne er selvfølgelig rigtig lækre på dagen, men er en god ristebolle de næste par dage efter.  


    koldthævet boller
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *