Rabarbergrød

Rabarbergrød

Rabarbergrød

Rabarbergrød
Rabarbergrød. Hvis du kun ønsker at bruge grøden, så er Rabarbergrød altså mega simpel at lave. men jeg valgte at lave en fin lille dessertanretning ud af det, som jeg også gere vil dele med jer. der er til 4 personer.  For mig betyder det at når rabarberne kan trækkes, så er det dælen dylme sommer. og der er jo nærmest ikke det man ikke kan lave med rabarber, så i skal nok få flere opskrifter med tiden.  men her kan jeg vise 2 i en. hvordan man laver rabarbergrøden, men også hvor den lige kan bruges i en hurtig nem og super lækker dessert hvis man lige får et par gæster på besøg Rigtig god fornøjelse

 

Ingredienser

Rabarbergrød

  • 600 g rabarber
  • 170 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 dl vand
  • 1/2 tsk nonoxal
  • 10 g kartoffelmel
  • 1/2 dl koldt vand

Æblekagerasp

  • 1 dl havregryn
  • 1 skive knækbrød
  • 10 stk tvebakker
  • 1/2 dl sukker
  • 1 spsk lys sirup
  • 15-20 g smør
  • 1 dl mandler

Pynt

  • 1/2 L fløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

Rabarbergrød

  1. Rabarberne vaskes og skæres i små stykker. kommes i en gryde sammen med sukker og vand. kornene skrabes fri af vaniljestangen og kommes i. smid ikke selve vaniljestangen ud, kog den med, der er masser af dejlig smag i stangen. nonoxal tilføres også.

    kog det op og skru ned når det begynder at koge. lad det simre i 10-15 min. nu ligner det en rigtig go gang grød. man kan beholde grøden som den er, men jeg har altid fået siet rabarbergrød hjemme hos min mor, så for mig er det jo det rigtige at gøre. så jeg sir kødet fra så der kun er saften tilbage. der vil ca. være 170-200 g saft. 

    nu hælder jeg saften tilbage i gryden og lader det komme næsten op til kogepunktet. så blander jeg kartoffelmelet sammen med den 1/2 dl kolde vand. det er nu grøden skal jævnes. hælder det i grøden og før forsigtig rundt. allerede efter få sekunder skal man kunne se at grøden begynder at tykne. kom i en skål overdækket med film og sæt på køl.


Æblekagerasp

  1. alle ingredienser (undtagen sukker, sirup og smør) kommes i en blender og blendes sammen. tag en stegepande frem og smelt smøret , kom portionen på panden og tilsæt sukker og sirup. med palet vender du raspen forsigtigt, og holder nøje med at det ikke brænder på. når raspen får en gylden farve og  du let kan dufte mandlerne i blandingen , så hælder du det i en bradepande med bagepapir i og lader det køle helt af.  

Pynt

  1. fløden piskes med vaniljesukkeret. pisk kun til der er bløde næb at spore i flødeskummet. 

    chokoladen temperrer du til 32 grader. og der kan du lave lige de pynt du har lyst til, om det er hjerter, blad som jeg har gjordt, gitter osv. det er hvad man lige har lyst til. når det størkner er de klar.

Samling af desserten

  1. Af grøden vil der være til 4 pæne desserter i glas. æblerasp og flødeskum vil der nok være overskud af. men æbleraspen kan bare gemmes og bruges til noget andet. evt. æblegrød. (opskrift på det kommer til efteråret når æblerne er bedst)

    når det hele er kølet ned så er opdelingen ca. 1/3 lige meget af æblerasp og flødeskum og 2/3 rabarbergrød , se evt. på billedet hvordan jeg har valgt at dele det op. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *