Rabarbertærte

Rabarbertærte

Rabarber tærte som jeg bagte i program 6 i Den store bagedyst

Rabarbertærte

Ingredienser

Mørdej

  • 125 g blødt smør
  • 150 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1 æg
  • 50 g mandelmel

Kokosremonce

  • 70 g flormelis
  • 1 spsk hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 50 g kokosmel

rabarber

  • 400 g rabarber
  • 40 g flormelis
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk stødt kanel

marengs

  • 4 stk æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 tsk eddike

pynt evt. spiselige blomster eller lav blade af mørdej

Sådan gør du

  1. Mørdej

    Smuldr smøret i melet. kom alle de ørige ingredienser i, men ælt ikke for meget. når massen er glat og ensartet sætter du den på køl i ca. 15 min. Rul dejen ud og kom den i et tærtefad. Prik den med en gaffel i bunden og bag den i ti min ved 200 grader. jeg blindbager min sådan at formen på tærten bedre holder formen. ønsker du at prøve det, så gør følgende: når du har prikket med gaffel, lægger du bagepapir udover og så hælder du en pose kikærter henover. derefter i ovnen i de 10 min som skrevet ovenfor. 

    har du noget mørdej tilovers kan du med udstikker lave blade og bage dem ved 200 grader til de er let gyldne. så er de klar til pynt. 

    Kokosremonce

    mens tærtebunden er i ovnen, blaner du alle ingredienserne til remoncen. når tærtebunden er klar tager du den ud af ovnen, og lad den køle lidt af. læg remoncen i bunden af tærten.

    Rabarber

    skær rabarberne i mundrette stykker og bland dem med flormelis, kartoffelmel og stødt kanel. Fordel nu blandingen ovenpå remoncen, glat det lidt ud og bag den i ovnen ved 200 grader i ca 25-30 min. husk at ovne er forskellige. 

    Marengs

    Pisk æggehviderne til de skumme, og tilsæt så sukker lidt ad gangen og den lille smule eddike. Pisk massen til den får marengskonsistens. Det tager kun ganske få minutter. når tærten er færdig og den har kølet lidt af, kan du komme marengsen i en sprøjtepose med den tyl man nu har lyst at vælge og sprøjt på tærten. brænd bagefter marengsen med creme brulé -brænder. 

    pynt 

    kom mørdejsbladene og evt rigtige spiselige blomster på og så er den klar til servering 

      

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *