Træstammer

Træstammer

Træstammer

Ingredienser

Romkugledej

  • 1700 g kagerester
  • 6 spsk hindbærmarmelade
  • 6 spsk kakaopulver

marcipanovertræk

  • 800 g marcipan
  • 600 g flormelis
  • 115 g glukosesukker

Chokoladedyp

  • 200 g mørk overtræks chokolade

Rom-essens

  • 0-? tsk Rom - Essens, det er efter smag

Sådan gør du

  1. Træstammer er mega nemme at lave, det kræver bare at man har nogle kagerester . i dette tilfælde havde jeg rigtig meget. så der kan bare divideres ned efter hvor mange gram kagerester man har. 

    alle kagerester kommes i røremaskine sammen med kakaopulver , marmelade og rom essens. jeg har skrevet nul i mål på essens, for det kommer helt an på smag, så smag jer frem. men det røres somsagt sammen, det tager ganske kort tid så ælter man videre på bordet og ruller ud til pølser. og lægger på køl mens man forbereder marcipanen. 

    marcipan, glukose og flormelis kommes i røremaskinen, denne ælter man også færdig på bordet. så deler man den op og ruller ud . så ruller du marcipanen rundt om rompølserne, og med kniv skærer du så store stykker som du ønsker. 

    sættes på køl igen, mens du tempererer chokolade. chokoladen er dyppe klar når den ligger mellem 31 og 33 grader. jeg synes den er bedst omkring 32,4 32,6. 

    dyp hver enkel i den ene ende først og stil dem på højkant. når den er størknet så dypper du den anden ende, og nu kan de stå på den ende der er størknet. hvis chokoladen er rigtig tempereret, så tager det ganske få minutter. 

    og så er de klar til at blive serveret , mums siger jeg bare

Træstammer

2 thoughts to “Træstammer”

  1. Jeg formoder kakaopulveret skal med i røremaskinen sammen med kagerester, hindbærmarmelade og romessens? Står ikke i teksten.

    1. Tak fordi du gjorde mig opmærksom, det er straks tilføjet, for selvfølgelig skal kakaopulveret også i sammen med de andre ting i røremaskinen
      🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *